Historie

Jeg har alltid vært interessert i rasen. Spansk vannhund virket intelligent, lettlært og sunn på alle måter. De røyter ikke og krever minimalt med pelspleie. Rasen krever dog aktiviteter som engasjerer både hodet og kroppen. Dette er en arbeidshund som skal brukes og som ikke egner seg som sofadekorasjon, selv om rasen har en behagelig "av-og-på" knapp som gjør den til en flott familiehund. 

Henna Rautiainen (Kennel Corazoncito) deltok på et kynologikurs hvor jeg underviste. Halvt i alvor sa jeg til henne at hun måtte ta kontakt med meg hvis hun kommer bort i en svart-hvit stumphale tispe...og etter to uker ringte hun meg - SOOKIE (Electra del Corazoncito) var født!. Skjebnen? Det virker sånn :-)

Det er selvfølgelig ikke slik jeg vanligvis kjøper en valp av en for meg ukjent rase. Jeg besøkte faren N SE Ch. Zorrazo Big Mac og han imponerte stort med sitt gemytt og kontruksjon. Moren N Ch.Tasseriet Blessing av Niebla viste seg å være en rolig, avbalansert tispe med funksjonell anatomi. Etter et dypdykk i stamtavlen, fant jeg rasetypiske og sunne hunder med god helseinformasjon. Henna hadde gjort en fremragende jobb med å kombinere både type og helse med avbalansert gemytt. Da var det bare å takke ja til Hennas generøse tilbud om å få valp fra dette kullet.

Jeg har ikke angret kjøpet. Sookie har blitt et selvfølgelig medlem av familien som ellers består av (foruten de to-bente) en corgi og en aussie. Sookie er en behagelig og balansert valp som ikke er redd for verken nye situasjoner, mennesker eller fremmede hunder.

Det å eie en spansk vannhund har gitt meg motivasjon til å søke dommerautorisasjon for rasen. Nå er jeg ferdig autorisert. I denne prosessen har jeg hatt stor glede og nytte av å besøke Kennel Aquagruaz (Heidi Kurki) i Finland  hvor jeg fikk se mange verdenskjente perroer. Tusen takk, Heidi, for opplæringen!

Min gode venn og mentor Wenche Eikeseth og jeg inspiserer kullet til Sookie. Bilde: Henna Rautiainen. Sookie på sitt første valpeshow, 5 måneder gammel

Under: mitt opplæringsbesøk hos Heidi Kurki - Kennel Aquagruaz

2018  Kennel Milkcreek  globbers joomla templates